Comfortabel

Continue temperatuur

Infrarood warmte

Lage energie behoefte

Hoe realiseer je een energiezuinige woning?

Met een energiezuinige woning wordt veelal verstaan een woning of gebouw waar geen of nauwelijks energie nodig is om – ongeacht welk seizoen – een gezond  leef- en werkklimaat te realiseren.

Uitgangspunten voor een gezond en aangenaam leefklimaat zijn om met zo min mogelijk energie een behaaglijke binnentemperatuur te realiseren (verwarmen en koelen; een juiste relatieve vochtigheid; voldoende licht en een lage CO2).

Ook het zo energiezuinig mogelijk koken, wassen, drogen e.d. zorgen voor een aantrekkelijke energiereductie. Wilt u helemaal terug naar een 0 op de meter woning of passief huis, dan is het opwekken van eigen energie via zonnepanelen (in combinatie met alle eerdergenoemde energiemaatregelen) dé oplossing.

Wij helpen u bij:

  • Energieneutraal bouwen
  • 0 op de meter woning
  • Plus woning
  • Passieve woning

Meer wooncomfort met lage energiekosten?

U bent van plan om uw woning te verbeteren? Of misschien wel energieneutraal, of nog beter naar een plus woning om te bouwen!
Vraagt u zich af wat dit kost? Wij draaien dit aan de hand van een berekening en een prestatie garantie naar wat het uw oplevert of scheelt in uw portemonnee.

Hoeveel energie kunt u besparen in uw woning?

Een eengezinswoning zonder isolatie verliest veel warmte via de ramen, gevel, het dak en de vloer en verbruikt per jaar maar liefst 3.300 m3 gas voor het verwarmen. Een vergelijkbaar goed geïsoleerde woning verbruikt slechts 600 m3 gas voor het verwarmen. Dat scheelt € 2.000 per jaar!

Ook in een matig geïsoleerd huis (5 cm dakisolatie en dubbel glas) valt zo’n € 1.100 per jaar te besparen.

Investeren in woningisolatie loont absoluut!

Want spouwmuurisolatie levert u hetzelfde rendement op als een spaarrekening met 11 procent rente. Ook dakisolatie (8 procent) en vloerisolatie (8 procent) en HR++ glas (6 procent) zorgen voor een aanzienlijke kostenbesparing.

Maar isoleren verbetert ook het comfort van je woning: minder condens op de ramen, warmere voeten en minder geluidsoverlast van buiten.

Woningisolatie is één van de grootste klappers om je milieubelasting te verminderen.

Uw eigen huis bouwen is nog nooit zo eenvoudig geweest

VDZ projecten
VDZ projecten
VDZ projecten

Voordelen duurzaam bouwen

  • Opslaan van energie voor later gebruik
  • Energiebesparing

Adviesgesprek

De mogelijkheden zijn eindeloos. Of u nou een geheel nieuwe woning wenst of graag een aanbouw aan uw huidige woning wil laten bouwen. Het is allemaal mogelijk met onze houtskeletbouw woningen. Graag gaan wij met u in gesprek om uw wensen te bespreken. Op basis hiervan kunnen wij advies op maat geven. Neem contact op voor een vrijblijvend geprek.

    Heeft u nog vragen?