Het Kabinet heeft de Miljoenennota met de financiële plannen voor aankomend jaar bekend gemaakt. Wat heeft dit voor effect op jou als woningeigenaar en het verduurzamen van je woning?

Tijdelijke subsidieverhoging op isolatie stopt (SEEH subsidie)
Je profiteert nu nog van 30% subsidie als je twee of meer isolerende maatregelen in je woning plaatst. In 2021 is het percentage lager. Het is verstandig om nu nog advies en een offerte aan te vragen, zodat het dit jaar nog geinstalleerd wordt en je kan profiteren van de 30% subsidie.

Wij geven gratis en vrijblijvend advies over isolerende mogelijkheden in jouw woning.

Belasting op energie daalt, belasting op gas stijgt
Het Kabinet gaat de belastingtarieven die je betaalt voor gas en elektriciteit aanpassen. Het belastingtarief op elektriciteit daalt met 0,49 eurocent per kWh en de belasting op gas stijgt met 2,8 cent per m3 gas.

Samenvoeging van isolatie en duurzame energiesubsidie
In 2021 gaat de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis voor isolatie op in de Investeringssubsidie Duurzame Energie (voor o.a. warmtepompen). Het totale budget wordt minder! Daarom raden wij aan om dit jaar of begin 2021 te starten met het verduurzamen van je woning. Zo weet je zeker dat het subsidiepotje niet al op is.